Skara: Kraftig brand på Teglaskolan

FOTO: JOHAN SJÖSTRÖM

Räddningstjänst och polis larmades strax efter klockan tre natten mot måndag om en brand på Teglaskolan i Skara.

När man kommer fram är branden fullt utvecklad och sprider sig snabbt. Skolan togs ur bruk i våras och rivningsarbetet inleddes nyligen. Arbetet hade kommit halvvägs och delar av skolan var redan riven. Eftersom det finns mycket bråte från rivningsarbetet är branden våldsam.

Räddningstjänsten har personal från två stationer på plats. Brandmännen fick lägga fokus på att förhindra branden från att sprida sig till närliggande fastigheter. Branden är med största sannolikhet anlagd och polisen utreder händelsen som mordbrand.

Räddningstjänsten kommer ha personal kvar på platsen under stora delar av dagen för eftersläckningsarbete.

ANNONS