Norrköping: Misstänkt rattfyllerist hamnade på åker

FOTO: NIKLAS LUKS

Strax före klockan ett natten mot fredagen larmades räddningstjänst, ambulans och polis till en singelolycka på Djurövägen utanför Norrköping.

I höjd med Unnerstad hade en bilist kört av vägen och voltat ut på en åker. Det var bilföraren själv som ringt SOS Alarm och berättat att han hade ont i ryggen efter olyckan. När räddningsmanskapet anlände till platsen låg bilen på sidan och föraren var kvar i den.

Efter att man med gemensamma krafter fått bilen på rätt köl så kunde föraren hjälpas ut och omhändertas av sjukvårdspersonal. Han fördes därefter med ambulans till sjukhus för att få sina skador omsedda.

Vid det rutinmässiga alkoholutandningsprovet visade det sig att föraren hade för mycket alkohol i kroppen. Han är därför misstänkt för rattfylleri, uppger polisen.

ANNONS