Gävle: Misstänkt bomb i lägenhet

FOTO: ROGER NILSSON

Vid klockan 16.57 på måndagskvällen larmades flera polispatruller till en lägenhet på Holmsundsallén i Bomhus i södra Gävle. Polisen fick in ett tips om att en person lagt ut bilder som har lagt ut oroande bilder i sociala medier.

Polisen kunde två timmar senare gripa en man i 20-årsåldern som misstänkt för försök till allmänfarlig ödeläggelse och en förundersökning är inledd av åklagare.

Man utrymde hela hyreshuset under den pågående insatsen som var avslutad efter 21.30, polisen fanns kvar sedan vid den avspärrade lägenheten.

Att tillägga är att Nyhetswebben var i kontakt med polisens presstalesperson Daniel Wikdahl tidigare under kvällen. Han var dock fåordig om händelsen och kunde bara säga att man höll på med en “undersökning” men strax efter klockan 20 gick man dock ut med information om händelsen.

ANNONS