Uppsala: Rånade restaurang med svärd

Vid 17.50-tiden på söndagskvällen larmades flertalet polispatruller till restaurang Leoparden på Ritargatan i Uppsala. Där kommer två rånare beväpnade med svärd och man tilltvingar sig där kontanter till okänt värde.

Därefter försvinner man på en mc alternativt moped från platsen och just nu har vi flera patruller som deltar i jakten på dem två förövarna säger vakthavande befäl Torbjörn Karlsson till Nyhetswebben.

Det har varit flera tidigare liknande rån i Uppsalatrakten och det kan kan finnas ett samband skriver polisen i ett pressmeddelande. Man har även försökt tilltvingat sig fordon på två olika adresser i området.

Det senaste rånet inträffade i Årsta centrum där man tvingar en person att ta ut kontanter i en uttagsautomat. I samtliga fall så har man avvikit på en moped eller mc.

Ingen person har skadats enligt polisen.