Skara: Byggnadsställning rasade ner

FOTO: JOHAN SJÖSTRÖM

Det blåser rejält i stora delar av västra Sverige på lördagskvällen. Flera tågavgångar har ställts in och i Skara rasade en byggnadsställning ner.

Strax efter klockan 17 larmades räddningstjänsten till Härlundagatan i Skara där en byggnadsställning som stod mot ett flerfamiljshus rasat ner. Ingen person kom till skada vid incidenten men fasaden på huset har fått mindre skador. Ställningen var förankrad med bultar i väggen, men trots det gav den inplastade byggställningen vika för vinden. Räddningstjänsten spärrade av ett större område runt den raserade byggnadsställningen och kontaktade sedan kommunens fastighetsjour som i sin tur kontaktat byggnadsfirman som monterat ställningen.

På grund av den nedrasade ställningen och räddningstjänstens avspärrningar kommer inte de boende i huset ut genom den ordinarie porten utan får gå ut via en källaringång. Redan under kvällen kommer byggfirman att rensa upp på platsen.

ANNONS