Gävle: Skottlossning på Nordost – ung man skjuten

FOTO: ROGER NILSSON

Vid 15.40-tiden på lördagen larmades ett flertal polispatruller samt ambulans till en trappuppgång på Norra Köpmangatan mitt i centrala Gävle. Där har flertal personer larmat polisen via 112 om pågående skottlossning på adressen.

På platsen ligger en yngre man skjuten på marken intill en bostadsfastighet på adressen. Enligt polisens presstalesman Mikael Hedström så har man skjutits med minst två skott i den nedre delen av kroppen.

Mannen som inte är helt obekant för polisen fördes till sjukhus där han vårdas för sina skador. Oklart hur allvarligt skadad mannen är.

Tekniker har varit på platsen och gjort flertalet fynd bland annat tomhylsor har man hittat.

Fyrhjuling hittades i Sätra

Enligt uppgifter från boende på platsen flydde gärningsmännen på en fyrhjuling som senare hittades i ett radhusområde i Sätra. Den har nu beslagtagits av polisen för en teknisk undersökning.

Ingen person har gripits efter skottlossningen som man utreder som mordförsök.

Polisen söker vittnen

Polisen vill komma i kontakt med vittnen som tror sig ha sett något på platsen för skottlossningen. Dock så har polisen valt att inte gå ut med något signalement på männen för att man inte vill påverka vittnena.

ANNONS