Götene: Kraftig villabrand i Lundsbrunn

FOTO: JOHAN SJÖSTRÖM

På torsdagseftermiddagen larmades räddningstjänsten i Götene med förstärkning från Skara till Ovavägen i Lundsbrunn med anledning av en fullt utvecklad villabrand.

Larmet inkom till SOS Alarm vid 16.10-tiden. När första styrkan kom till platsen slog lågor ur fönster på övervåningen och kraftig rökutveckling kom från taket på villan. Huset var för tillfället obebott och renovering pågick.

Med hjälp av ett höjdfordon tog sig brandmännen upp på taket och genomförde håltagning för att släppa ut brandgaser. Samtidigt angrep rökdykare branden från insidan.

Taket och husets andra våning är brandskadat men räddningstjänsten bedömer att villan går att rädda. Det förelåg aldrig någon spridningsrisk till intilliggande byggnader och tack vare gynnsamma vindförhållanden rörde sig den kraftig rök bort från samhället.

Räddningstjänsten kommer att personal kvar under hela kvällen för efterbevakning. Vid 18:30-tiden arbetade man med att frilägga ytterligare delar av taket för att komma åt glödbränder i takkonstruktionen.

Enligt polisen har med stor sannolikhet en bygglampa orsakat branden, men exakt brandorsak får en utredning visa.

Ingen människa kom till skada i samband med branden.

ANNONS