Jönköping: E4 avstängd efter lastbilsolycka

FOTO: PONTUS STENBERG MEDIA AB

Det var vid 22.40-tiden på måndagskvällen som räddningstjänst, ambulans och polis larmades till en lastbilsolycka på E4 strax norr om Huskvarna.

I höjd med vattenverket hade två lastbilar kolliderat. Olyckan inträffade i södergående riktning och en av lastbilarna välte och blev liggande över hela körbanan. Båda chaufförerna fördes med ambulans till sjukhus för vård av lindriga skador. Ett omfattande uppröjnings- och bärgningsarbete inleddes och vid sextiden fick räddningstjänsten återigen bege sig till platsen för att sanera bränsle som läckt ut från en trasig bränsletank.

Enligt prognosen beräknas vägen vara avstängd i södergående riktning till eftermiddagen. Trafiken leds om via väg 990 mot Ölmstad och väg 993 ner mot Brunstorp.

ANNONS