Falköping: Höns och byggnader hotades vid ladugårdsbrand

FOTO: JOHAN SJÖSTRÖM

Strax innan klockan 14.30 på lördagseftermiddagen larmades räddningstjänsten till en kraftig ladugårdsbrand i Åsle utanför Falköping.

När man kom fram till platsen var en större ladugårdsbyggnad helt övertänd och bortom all räddning. Det var även stor risk för spridning till flera intilliggande byggnader och vid framkomst hade en av de andra byggnaderna börjat brinna. Den branden kunde dock snabbt slås ner och man lyckades även förhindra spridning till övriga byggnader. Två bilar som stod parkerade utanför gick dock inte att rädda.

I en av byggnaderna som var hotade av elden fanns runt 1000 höns, men brandmännen lyckades förhindra spridning dit. Med hjälp av ett elbolag såg man även till att den ladugården återfick sin strömtillförsel så att hönsen kunde få vatten.

Brandmän från två brandstationer arbetade på platsen tillsammans med ambulans och polis. Vid 17-tiden höll räddningstjänsten på med eftersläckningsarbete.

Polisen misstänker inget brott i samband med branden och varken människor eller djur kom till skada.

ANNONS