Falköping: Flera ödebyggnader nedbrunna i kraftig brand

FOTO: JOHAN SJÖSTRÖM

Strax efter klockan 19 på tisdagskvällen larmades räddningstjänsten om en kraftig brand utanför Friggeåker norr om Falköping.

När räddningstjänsten kom fram till platsen var flera byggnader helt övertända och taket på huvudbyggnaden hade rasat in. På tomten, som ska vara öde, finns flera övergivna byggnader varav minst tre har brunnit ner. Alla husen ligger i en skogsdunge och det är tät vegetation runt platsen.

Det blåser cirka 10 meter per sekund i området och det var därför till en början stor spridningsrisk till ytterligare byggnader, därför begärdes snabbt tankbilsförstärkning från Skara. Räddningstjänsten kommer att finnas kvar under natten för eftersläckning. Inga personer har kommit till skada vid branden.

Det är okänt vad som orsakade den kraftiga branden.

ANNONS