Götene: Misstänks för rattfylleri efter olycka

FOTO: JOHAN SJÖSTRÖM

Det var vid 17.20-tiden på lördagen som räddningstjänst, ambulans och polis larmades till en trafikolycka på en mindre väg i Götene kommun.

På väg 2746 vid Åsbotorp öster om Götene hade en bilist och en cyklist kolliderat. Bilisten körde på cyklisten i en kurva och fortsatte sedan in i ett träd. När räddningspersonalen anlände var alla inblandade vakna och talbara och bilföraren ska inte varit fastklämd. Cyklisten blödde från huvudet och fick en fraktur på en arm. Bilföraren klagade på kraftiga buksmärtor och sövdes ner av ambulanspersonalen. Både cyklisten och bilföraren fördes sedan till sjukhus för vård.

Bilföraren misstänkts för rattfylleri efter olyckan. Ytterligare brottsmisstankar såsom vårdslöshet i trafik kan tillkomma senare enligt polisen.

ANNONS