Norrköping: Anlagd brand i industrilandskapet

FOTO: NIKLAS LUKS

På fredagsnatten fick SOS Alarm samtal om en brand på Laxholmstorget i centrala Norrköping.

Larmet om branden inkom klockan 00.27. Räddningstjänst från två stationer tillsammans med ambulans och polis skickades till platsen. Inringaren såg tjock rök och uppgav att det brann kraftigt i en byggnad som bland annat inrymmer en restaurang. Branden kunde dock snabbt släckas av brandmännen som fick slå sönder dörren för att komma in i fastigheten. Ingen person kom till skada vid branden, men det blev rökskador i lokalen och en del vatten till följd av att ett sprinklersystem utlösts.

Branden tros vara anlagd. Man tror att någon eller några har krossat ett fönster och kastat in brännbar vätska. Ärendet utreds som mordbrand, berättar Torbjörn Lindqvist, vakthavande befäl vid polisregion öst. Platsen har spärrats av och en teknisk undersökning kommer att utföras under helgen.

Polisen vill gärna få in tips och observationer som kan sättas i samband med branden.

ANNONS