Norrköping: Fem bilar förstördes i anlagd brand

FOTO: NIKLAS LUKS

Vid ettiden natten mot måndag larmades räddningstjänst och polis om en misstänkt brand nära Borgsmo idrottsplats i Norrköping.

En person hade sett svart rök på avstånd och slagit larm till SOS Alarm. Räddningstjänst och polis skickades till platsen och vid framkomst möttes man av en våldsam brand i flera parkerade bilar på Kolonigatan. En polispatrull som var först på plats försökte stoppa spridningen med hjälp av pulversläckare, men branden var för kraftig och elden hade också börjat sprida sig i terrängen.

Räddningstjänsten kunde snabbt släcka branden i terrängen. Man begärde förstärkning från station Kvillinge och efter ungefär 20 minuter hade man släckt de brinnande bilarna. Fem bilar blev totalförstörda i branden och minst en bil fick värmeskador.

Branden tros vara anlagd och polisen har upprättat en anmälan om skadegörelse genom brand.

ANNONS