Norrköping: Skogsbrand vid Stenkullen

FOTO: NIKLAS LUKS

Vid 23.20-tiden på lördagskvällen larmades räddningstjänst och polis om skogsbrand utmed E4 vid Stenkullebacken utanför Norrköping.

Inringaren såg rök i skogen från E4. När man väl lokaliserat branden kunde man konstatera att det handlade om en ganska omfattande brand i svårtillgänglig terräng mellan Stenkullens värdshus och Gamla Stockholmsvägen.

Brandens omfattning uppskattas till ungefär en hektar och brandmännen måste iaktta viss försiktighet då en högspänningsledning finns i närheten. I skrivande stund har räddningstjänsten åtta enheter på plats och ett 20-tal brandmän från Norrköping och Krokek deltar i släckningsarbetet. Någon prognos på när man kan lämna platsen finns i nuläget inte.

Polisen har informerat boende i närheten om branden. De har uppmanats att hålla koll på sina fastigheter de närmaste timmarna. När det ljusnar kommer räddningstjänsten att kontakta skogsbrandflyget för att göra en kontroll från luften.