Sala: Stor skogsbrand i Rörbo

FOTO: NIKLAS HAGMAN

På måndagseftermiddagen larmades räddningstjänst och polis om skogsbrand i Rörbo utanför Sala.

Larmet inkom till SOS Alarm vid 15.20-tiden och det stod snart klart att det handlade om en omfattande skogsbrand. Branden, som tros ha startat vid Gnällbäcken, spred sig i sydöstlig riktning och under kvällen evakuerades byarna Vånkarbo och Rörbo. Flera vägar är också avstängda för trafik. De evakuerade områdena bevakas och ronderas av polis.

Vid 19-tiden var brandens yta ungefär 2 x 2,5 kilometer och 39 enheter från Storstockholms brandförsvar, Brandkåren Attunda, Sala, Uppsala, Västerås och Enköping arbetade med släckningsarbetet. Fyra helikoptrar vattenbombade branden och under kvällen kallades också 50 personer från Försvarsmakten in.

En samlingsplats för de som evakuerats har upprättats i skolan i Västerfärnebo. Där finns polis, representanter från Sala kommun och FRG, frivilliga resursgruppen.

Krisinformation.se har aktuell information om läget och länkar till de olika aktörerna.

ANNONS