Falköping: Segelflyg kraschade vid flygplatsen

FOTO: JOHAN SJÖSTRÖM

Vid halv tre-tiden på torsdagen inträffade en flygolycka vid Falköpings flygplats. En segelflygare kraschade vid landning och räddningstjänst, ambulans och polis larmades till platsen tillsammans med ambulanshelikopter.

Larmet kom från en förbipasserande som sett hur segelflygplanet störtat från ungefär 15 meters höjd rakt ner i marken. Piloten hade troligen missbedömt landningen och kraschade på ett gärde bakom flygplatsbyggnaderna inte långt från landningsbanan. Segelflygplanet blev kraftigt demolerat vid olyckan men ska inte ha fattat eld.
Piloten var vaken och talbar när räddningstjänsten anlände och han ska inte ha varit fastklämd. Enligt de första uppgifterna ska piloten fått frakturer i båda fötterna och fördes med ambulanshelikopter till Skaraborgs sjukhus i Skövde.
En utredning kommer nu försöka bringa klarhet i vad som har orsakat olyckan.
ANNONS