Skara: En person till sjukhus efter brand

FOTO: JOHAN SJÖSTRÖM

Vid 02.40-tiden natten mot måndagen larmades räddningstjänst, ambulans och polis till en brand på Valhallagatan i Skara.

När man kommer fram till platsen kunde man konstatera att det var en moped som brann. Mopeden låg vid ett cykelställ i anslutning till ett av flerfamiljshusen och flera balkonger ovanför drabbades av brand- och sotskador. Flera av de boende hade balkongdörrarna öppna vilket gjorde att flera lägenheter fick in mycket rök.

De boende i de drabbade lägenheterna evakuerades. En kvinna som evakuerats från sin lägenhet föll plötsligt ihop och blev medvetslös. Hon togs snabbt omhand av räddningspersonalen och fördes sedan till sjukhuset i Lidköping för vård.

Branden, som tros vara anlagd, kunde snabbt släckas och brandmännen fick sedan ventilera ut rök från trapphuset och lägenheterna.

Detta är andra anlagda branden på bara ett dygn i Skara. Under natten till söndag började det brinna på baksidan av en villa då några placerat en komposttunna vid en trappa och tänt eld. Även den händelsen rubricerar polisen som mordbrand. Polisen vill därför få in tips och vittnesmål på telefon 114 14 om händelserna.

 

ANNONS