Skara: En person till sjukhus efter explosion vid gasstation

FOTO: JOHAN SJÖSTRÖM

Vid 10:30-tiden på torsdagsförmiddagen larmades räddningstjänst, ambulans och polis till en explosion vid Fordonsgas på Skaraborgsgatan i Skara.

I samband med tankning av gas till en sopbil inträffade en kraftig explosion. Smällen från explosionen hördes på långt håll och flera plastdetaljer runt lastbilen slogs sönder.

Lastbilschauffören ramlade omkull vid explosionen men ska ha varit vaken och talbar men väldigt omtumlad. Han togs omhand av ambulanspersonalen och fördes till sjukhus för kontroll. Enligt senare uppgifter ska det gått förhållandevis bra och föraren ska inte ha skadats allvarligt.

Räddningstjänsten spärrade av ett området runt gasstationen men det fanns ingen risk för ytterligare explosioner eller gasläckage.

Exakt hur olyckan gått till är oklart, men i samband med tankningen har ett övertryck bildats i lastbilens gasbehållare som har exploderat. Om det rör sig ett fabriksfel på tanken eller en skada vet man inte i nuläget.

Tekniker från Fordonsgas är under eftermiddagen på plats för att undersöka stationen. Polisen har upprättat en anmälan om arbetsplatsolycka.

 

ANNONS