Götene: Kraftig brand på balkong spred sig till lägenhet

FOTO: JOHAN SJÖSTRÖM

Vid 21-tiden på onsdagskvällen larmades räddningstjänst, ambulans och polis till en fullt utvecklad brand på Vikingagatan i Götene.

När första räddningsstyrkan kom fram till platsen brann det kraftigt på en balkong på tredje våningen. Branden hade även spridit sig till lägenheten och delvis upp på husets vind. Räddningstjänsten kunde dock ganska snabbt få kontroll på situationen innan branden spred sig vidare och skadorna kunde därför begränsas.

Det är okänt om någon person befann sig i lägenheten när branden bröt ut, men inga personer kom till skada i samband med händelsen. Två trappuppgångar evakuerades men de boende kunde återvända till sina lägenheter senare under kvällen.

Styrkor från Götene och Skara arbetade på platsen och efter klockan 22 höll man på med att ventilera ut rök som spridit sig upp på vinden. Det är i nuläget okänt vad som orsakade branden.

 

ANNONS