Skara: Rökutveckling i villa i Norra Lundby

FOTO: JOHAN SJÖSTRÖM

Vid 15:40-tiden på fredagseftermiddagen larmades räddningstjänsten till en villabrand i Norra Lundby utanför Axvall i Skara kommun.

Det hade av okänd anledning uppstått rökutveckling i källaren på huset och när räddningstjänsten kommer fram ryker det kraftigt från huset.

De boende var hemma när rökutvecklingen uppstod och kunde därför föredömligt stänga dörren till källaren och lämna huset. Räddningstjänsten skickade in rökdykare för att lokalisera branden och men det var till en början svårt att hitta vad som orsakade rökutvecklingen. Någon fullt utvecklad brand rörde det sig inte om.

Vid 16:30-tiden hade ännu inte räddningstjänsten kunnat hitta vad som brunnit och orsakat rökutvecklingen. Man räknande då med att vara kvar i ytterligare någon timme för efterarbete. Ingen person kom till skada vid händelsen.

 

ANNONS