Sent på fredagskvällen inkom larm om brand på Häradsuddens soptipp utanför Norrköping.

Inringaren såg lågor och svart rök. När räddningstjänsten kom på plats möttes dom av en kraftig brand i ett sopberg. Brandens yta uppgår till 10.000 kvadratmeter och det är fett, bränsle, plast, skräp och avfall av alla dess sorter som brinner, uppger räddningstjänsten för Aftonbladet. För att kunna släcka branden lägger man på sand med hjälp av flera hjullastare.

I skrivande stund bekämpar brandmän från två stationer lågorna och under natten och morgontimmarna förväntas kraftig rökutveckling. Räddningstjänsten uppmanar därför boende öster om Häradsudden att stänga av ventilation och hålla dörrar och fönster stängda. Detta gäller boende i Öbonäs, Kårtorp, Karstorp, Luddingsbo, Snövelstorp och Markgärdet.

ANNONS