Gävle: Snöröjningen i Gävleområdet pågår

FOTO: MATTEUS / LÄSARBILD

Många, väldigt många ringer, skriver mail samt hör av sig på sociala medier angående snöröjningen i kommunen (Gävle). Det kan handla om allt från högar, stora plogvallar samt igenplogade övergångsställen.

Det har kommit väldigt många bilder samt synpunkter från er läsare. Nyhetswebben har sökt Gavle drift och service. Deras kundtjänst bad ansvarig att återkoppla under gårdagen vilket ännu inte skett då dem troligen har fullt upp med snöröjningen.

På flera platser har det kommit bilder på gator som är packade med snö och möjligheterna att parkera är nästintill obefintliga.

Datumparkering

Syftet med datumparkeringen är till för att underlätta snöröjning mm under vinterhalvåret, detta var också en fråga vi ville ställa till dem ansvariga. När det är parkeringsförbud så borde man prioritera dessa gator nattetid, görs detta, nja det vet vi som sagt inte. Klart är dock att många hör av sig som inte kan parkera bilarna där dem bor just nu.

Vi får utgå från att kommunen först röjer korsningar, övergångsställen samt parkeringarna utmed gatorna då datumparkering gäller. Annars har ju inte datumparkeringen något syfte i Gävle kommun.

Att kommunen sedan blir förvånade att det faller ner snö under vinterhalvåret ska så klart inte drabba kommunens medborgare om tex problem uppstår för räddningstjänst, polis och ambulans med fler som t ex hemtjänst.

Glöm inte dem som sliter

Sen får vi absolut inte glömma all den personal som kör kommunens plogbilar, traktorförare med plog, väghyvlar, lastbilar mm dem som är ute gör ett kanonjobb, glöm inte det.

Det är absolut inte snöröjarnas fel att gatorna ser ut som de gör, kanske kommunen ska se över sina resurser, öka budgeten och istället till våren säga att man ligger lite plus.

Lite läsarbilder från en del av er alla som skickat in:

FOTO: LÄSABILD (Här en snöröjare som sliter på för fullt för oss medborgare, rosor till denne och dennes kollegor på fältet)

 

 

 

 

ANNONS