Det var vid 18-tiden på skärtorsdagen som räddningstjänsten larmades till en villabrand i Holmestad utanför Götene.
Styrkor från två stationer tillsammans med ambulans och polis larmades till platsen. När första styrkan kommer fram är villan helt övertänd och lågor slår ut. Det står snabbt klart att huset inte kommer gå att rädda och räddningstjänsten fokuserar därför på att skydda flera intilliggande byggnader som inledningsvis var hotade av branden.

Brandförloppet blev mycket hastigt och omkring en timme efter larmet rasade väggarna och enbart murstocken återstod. Detta gjorde att spridningsrisken minskade något.

Enligt polisen startade branden i köket på första våningen, men alla personer var ute ur huset och ingen person kom till skada vid händelsen. Räddningstjänsten kommer finnas kvar på platsen för eftersläckning och bevakning under stora delar av natten.

ANNONS