På lördagskvällen larmades ett stort räddningspådrag till Brenäsvägen vid Hävla bruk i Finspångs kommun med anledning av en trafikolycka.

Larmet inkom till SOS Alarm klockan 20.37. En bil hade av okänd anledning gått av vägen och hamnat upp och ner i Svarttorpsån. Två personer färdades i bilen. En var ute när räddningsmanskapet anlände till platsen och en fick hjälpas ut, skriver Aftonbladet. Dykare sökte igenom bilen för att försäkra sig om att ingen blivit kvar inuti. Båda fördes med ambulans till sjukhus och vid halv tre-tiden meddelade sjukvården att en av dem, en 15-årig pojke som var passagerare i bilen, avlidit till följd av sina skador. Föraren klarade sig undan med lindriga skador.

Räddningstjänst från Finspång och Rejmyre samt dykare från Norrköping deltog i insatsen tillsammans med polis och ambulans. Polisen har inlett en förundersökning om grov vårdslöshet i trafik och vållande till annans död. Bilen är tagen i beslag.

ANNONS