Många översvämningar efter oväder

VÄDERLÄGET I ÖSTERGÖTLAND VID 18-TIDEN PÅ ONSDAGEN
FOTO: SMHI

Under onsdagen drog ett oväder med kraftiga regnskurar och åskområden in över Östegötland.

Räddningstjänsten har fått rycka ut på många larm om översvämningar och nedblåsta träd. Räddningstjänsten i Skänninge fick vid 18-tiden åka på flera larm. På kort tid fick man inte mindre än sju larm om översvämningar och vattenskador. På flera adresser har vatten tryckts upp ur brunnar i källare. Även i Ödeshög har räddningstjänsten fått rycka ut till två adresser efter larm om vatten i källare.

Vid 20-tiden började larm om översvämningar strömma in till räddningstjänsten i Motala. Där har man också tagit hjälp av sjöräddningen. I viadukten vid Strandvägen/Vadstenavägen har det samlats så mycket vatten att bilar fastnar.

Det är risk för fler översvämningar i ovädrets spår när det drar vidare norrut under kvällen. Följ väderläget på smhi.se.

ANNONS