Vid 15.45-tiden på torsdagseftermiddagen larmades räddningstjänst, flera ambulanser och polis till Bangatan i centrala Hjo där en trafikolycka inträffat.

En äldre man i 90-årsåldern ska enligt tidiga uppgifter kört på en äldre kvinna och ett barn. När räddningstjänsten kom fram var det mycket folk på platsen och det var till en början oklart hur olyckan gått till. Samtliga personer var vakna och talbara efter olyckan och togs om hand av räddningstjänsten i väntan på ambulans.

Senare visade det sig att den äldre mannen kört på två cyklister, varav den ena hade ett barn i en barnstol. Bilisten fortsatte och stötte i två personbilar, ett elskåp och en husvagn innan färden tog slut mot ett träd. En äldre kvinna och ett barn fördes till sjukhus med lindriga skador. Även bilföraren fördes med ambulans till sjukhus.

Polisen har inlett en förundersökning om grov vårdslöshet i trafik och vållande till kroppsskada. Personbilen bärgades från platsen.

ANNONS