Norrköping: Brand i torkanläggning på Agroetanol

FOTO: NIKLAS LUKS

Vid 17-tiden på måndagen inkom larm till SOS Alarm om brand på Agroetanol på Hanholmsvägen i Norrköping.

Räddningsenheter från centrum och Kvillinge samt ambulans och polis skickades till platsen. Enligt de första uppgifterna ska det vara en brand i en silo. I skrivande stund arbetar brandmännen på platsen och omfattningen på branden är oklar. Det finns inga uppgifter om att någon ska ha kommit till skada.

Uppdatering
Klockan 17.40 kunde man trappa ner insatsen och låta station centrum lämna platsen. Det som inträffat är att det varit en kraftig temperaturhöjning i en torkanläggning, skriver räddningstjänsten på sin hemsida. Det interna släcksystemet aktiverades tidigt och man inväntar nu en sänkning av värmen. Därefter kommer det material som brunnit att lämpas ut på fri mark så att brandmännen kan släcka ner det sista av glöden.

ANNONS