På lördagsmorgonen inkom larm om brand på ett återvinningsföretag på Blixholmsvägen i Norrköping.

Larmet inkom till SOS Alarm klockan 06.40. Vid framkomst brann det i en större hög med plastmaterial. Släckningsarbetet påbörjades och förstärkning begärdes från fler stationer. Med hjälp av hjullastare flyttar man runt materialet för att komma åt branden. Storleken på den brandpåverkade högen är ungefär 70×50 meter, skriver räddningstjänsten på sin hemsida.

Släckningsarbetet beräknas pågå hela dagen och i skrivande stund arbetar brandmän från centrum, Kvillinge och Söderköping på platsen. Förstärkning från Östra Husby är på väg. Linköping står på passning på station centrum.

På grund av den kraftiga röken har en varning utfärdats. Röken går mot Händelö och kan vara irriterande. Om man känner obehag ska man gå inomhus och stänga fönster, dörrar och ventilation.

Fler nyheter från Norrköping hittar du på Nkpg.News.

ANNONS