Götene: Lastbil välte på E20 vid Götene

FOTO: JOHAN SJÖSTRÖM

Strax efter klockan 11 på tisdagsförmiddagen larmades räddningstjänst, ambulans och polis till en lastbilsolycka på E20 några kilometer norr om Götene.

Ett lastbilsekipage som färdades norr ut hade av okänd anledning vält och blockerade hela vägen. Lastbilschauffören kröp ut genom takluckan när räddningstjänsten kom fram till platsen. Ambulanspersonal tog sedan hand om chauffören som klarade sig utan skador och behövde inte föras till sjukhus. Inget läckage uppstod i samband med olyckan.

Olyckan orsakade stora störningar i trafiken och det bildades snabbt kilometerlånga köer i båda riktningar. Trafikverket skickade ut personal som stängde av vägen och ledde om trafiken via länsväg 2761 och riksväg 26. Bärgningsarbetet tog flera timmar och man satte en prognos på att E20 kunde öppnas igen vid klockan 18 på tisdagskvällen.

Polisen misstänker inget brott i samband med olyckan.

ANNONS