FOTO/TEXT: JOHAN SJÖSTRÖM

Strax innan 04:30-tiden på tisdagsmorgonen larmades räddningstjänst från två stationer, ambulans och polis till brand i ett flerfamiljshus i Brännebrona norr om Götene.

Det brann i källaren i flerfamiljshuset och när första räddningsstyrkan kom fram var det rökutveckling från huset och rökfyllt i trapphuset och källaren. Branden kunde snabbt släckas och spred sig inte vidare.

Personen som larmade om branden försökte väcka alla boende i huset och i samband med detta andades han in en del rök och undersöktes av ambulanspersonal på plats. Personen behövde inte föras till sjukhus och inte heller någon annan person kom till skada.

Räddningstjänsten arbetade därefter med att ventilera ut röken och kunde sedan lämna platsen vid 06-tiden. Polisen spärrade av en del av källaren för en teknisk undersökning och då brandorsaken är okänd har en förundersökning om mordbrand inletts.

ANNONS