Det var klockan 06.14 på onsdagsmorgonen som SOS Alarm fick samtal om en kraftig explosion i ett flerfamiljshus på Formaregatan i Norrköping.

Räddningstjänst, ambulans och polis skickades till platsen. Vid framkomst konstaterades att någonting exploderat i eller utanför en lägenhet. I samband med explosionen krossades flera rutor och en brand uppstod som snabbt kunde släckas.

De boende evakuerades och kontrollerades av ambulanspersonal. I skrivande stund finns inga uppgifter om att någon av dem har behövt följa med ambulans till sjukhus. Polisen har sökt igenom trapphuset och tagit sig in i alla lägenheter och utrymmen för att säkerställa att ingen person finns kvar i fastigheten.

Trapphuset har spärrats av och polisens nationella bombskydd har beordrats till platsen.

Händelsen utreds som försök till mord alternativt allmänfarlig ödeläggelse.

Fler bilder och mer nyheter från Norrköping hittar du på Nkpg.News.

ANNONS